70.000 jongeren aan het werk geholpen

Randstad gaat de komende 5 weken 70.000 jongeren de arbeidsmarkt op duwen. De grootste uitzendorganisatie wil met dit offensief de aanhoudend hoge jeugdwerkloosheid te lijf gaan. Volgens het uitzendbureau is het probleem niet zozeer een gebrek aan vacatures als wel een grote mismatch tussen werkgevers en jongeren. Zij kunnen elkaar maar moeilijk vinden, constateert Randstad.

Met de campagne #wordenwiejebent wil Randstad samen met Stichting De Broekriem zo veel mogelijk jongeren weer aan een baan helpen. Nu zit een op de negen jongeren van 18 tot en met 26 jaar werkloos thuis, 159.000 in totaal.

,,We nemen alle vacatures nog eens onder de loep en gaan al deze jongeren actief voorstellen bij werkgevers of voorzien van een advies waarmee zij weer een stap verder komen op de arbeidsmarkt,” zegt Suzan Bloemscheer van Randstad.

Verder dan cv kijken
Randstad doet ook een oproep richting werkgevers om verder te kijken dan naar de cv van de jongere. Bloemscheer: ,,Nu serveren ze jongeren soms al voorbaat af als ze geen werkervaring hebben. Ook als ze tijdens hun studie al een baantje hebben gehad. Zij moeten jongeren de kans geven om zich te bewijzen.”

Het uitzendbedrijf gaat de komende 5 weken aan de slag met jongeren. In een onderzoek geeft 27 procent van de jongeren aan wel wat hulp te kunnen gebruiken bij het vinden van werk dat bij hen past. En nog eens 21 procent heeft geen idee wat voor werk ze willen doen. ,,Jongeren kunnen met hun talent en competenties vaak veel meer dan zij aanvankelijk denken.”

Volgens Randstad realiseren jongen zich onvoldoende dat de arbeidsmarkt snel verandert. ,,De baan voor het leven bestaat niet meer. Sommige functies verdwijnen over 5 jaar en er komen weer nieuwe banen bij. Jongeren hebben een eigen verantwoordelijkheid om zich daar goed op voor te bereiden.”

Vorig jaar werden ongeveer 10.000 jongeren aan werk geholpen.

Link:

http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/4133920/2015/09/02/Randstad-wil-70-000-jongeren-de-arbeidsmarkt-op-helpen.dhtml