Langs de drukkerij

DrukkerijWat voor papier wil ik? Kies ik voor een harde of zachte kaft? Welk formaat krijgt het boek? Als een kind in een snoepwinkel zo blij was ik afgelopen week tijdens mijn bezoek aan de drukkerij. Een berg met boeken kreeg ik te zien. Gevoeld heb ik aan kaften en bladzijdes. En dan begin je wel te merken wat de voorkeuren zijn. Ik ga voor niet te duur, maar wel voor kwaliteit en een echte ‘boek-feeling’. En ja dan kom je uit op a5 formaat en een softcover. Al was dat laatste iets wat ik sowieso wenste. De papiersoort zou ik zo niet kunnen herhalen, maar is in ieder geval 120 grams. Komen de foto’s mooi tot hun recht. In mijn hoofd zie ik het bijna helemaal voor me. Bijna. Komende week ga ik bij Mariska (nicht) langs, die zich ontfermd over de cover. Zodra ik de schetsen zie, zal het pas echt vorm gaan krijgen. En met nog anderhalve maand te gaan, wordt het daar ook wel eens tijd voor!