Volg een traineeship na je studie!

Het is zover. Na jaren zwoegen ben je eindelijk klaar met studeren. Je diploma is binnen en je kunt vakantie gaan vieren. Hoppa, dik verdiend. Een belangrijke volgende vraag is nu: wat ga jij ná je vakantie doen? Je kunt een tussenjaar nemen of wat chillen, maar misschien wil je liever meteen gaan werken? Een goede baan vinden en jezelf helemaal in het werkende leven storten? Alleen.. een goede baan vinden is soms nog best lastig.

Je concurreert met zoveel anderen, hebt geen tot weinig ervaring en weet waarschijnlijk niet eens precies wat werken nu écht inhoudt. Gelukkig is er een manier om dit te omzeilen. Een manier om, ook met weinig ervaring, ergens terecht te komen waar je werken met leren combineert – en daar ook nog eens mooi voor betaald wordt. Klinkt te mooi om waar te zijn? Nee hoor, dat is het zeker niet. Niet als je kiest voor een traineeship.

Wat is een traineeship?

In een traineeship combineer je werken met leren. Het doel van een traineeship is dan ook om jou helemaal op te leiden voor een baan die jou interessant lijkt. Het is in feite een korte, betaalde opleiding na je studie, waar je alles leert wat je nodig hebt om je werk goed te doen. Fijn voor jou, maar ook voor het bedrijf waar jij je traineeship doet. Je ontwikkelt je immers tot de right person for the job en kan na het traineeship meteen in dienst worden genomen.

Tijdens een traineeship krijg je veelal begeleiding van een coach. Die probeert je de juiste kant op te sturen en helpt je op het vlak van persoonlijke ontwikkeling. Zo word je niet alleen beter in je werk, maar leer je jezelf ook beter kennen. En zelfkennis is het begin van alle wijsheid, toch?

Waarom zou je een traineeship volgen?

Je leest het al, traineeships hebben massa’s voordelen. Hier nog even op een rijtje:

  • Baangarantie, want na je traineeship kun je gelijk aan de slag;
  • Beginnen met een intensieve, inhoudelijke training;
  • Salaris vanaf dag één;
  • Relevante werkervaring opdoen waar je de rest van je leven wat aan hebt;
  • Persoonlijke begeleiding door een coach;
  • De kans om jezelf te ontwikkelen tot specialist in een vakgebied;
  • Chille mede-trainees.

Daarnaast zijn traineeships er in alle soorten en maten. Het maakt dus niet uit wat je interessant vindt − er bestaat vast een passende traineeship voor jou. Zo zijn er bijvoorbeeld traineeships in de IT, maar ook in online marketing of sales.

In ’t kort

Dus.. Wil jij een kickstart geven aan je carrière? Kies dan voor een traineeship: je rolt zo het bedrijfsleven in. Ideaal, aangezien je net afgestudeerd bent en weinig ervaring hebt. Uitzoeken welke traineeships er precies zijn én bij jou passen, is dus zeker de moeite waard. Succes!

* Deze blogpost is in samenwerking met YoungCapital tot stand gekomen.