Het boek

94672-1_O_v2_Waar.pdfWaar heb ik nou eigenlijk voor gestudeerd? Een vraag die veel starters op de arbeidsmarkt bezighoudt. Net afgestudeerden weten vaak nog niet waar ze toe in staat zijn en welke baan bij ze past. Daarnaast is de werkeloosheid onder jongeren hoger dan ooit. Niet voor iedereen is de periode na afstuderen dus even leuk. Verschillende projecten zijn opgestart om de jeugdwerkeloosheid tegen te gaan, maar starters kunnen zelf ook wat doen om niet in een zwart gat te verdwijnen. In het boek Waar heb ik nou eigenlijk voor gestudeerd? vertellen 28 starters hoe zij zich voorbereid hebben op de arbeidsmarkt. Wat zij zijn gaan doen na afstuderen en wat ze aan toekomstige starters kunnen meegeven.

Uit de verhalen blijkt dat er heel veel strategieën zijn eenmaal op de arbeidsmarkt. Zo zijn er starters die voor zichzelf begonnen zijn, starters die cursussen en loopbaantrajecten volgden, starters die op originele wijze de aandacht van werkgevers op zich vestigden (denk aan billboards, een 52 banen project of een social media campagne) en starters die het roer helemaal omgooiden. Deze uiteenlopende verhalen steken toekomstige starters een hart onder de riem en zullen ze inspireren. Een werkloze periode is niet leuk, maar kun je heel goed benutten om jezelf te ontwikkelen en om stappen te ondernemen. Het is zonde om op de bank te gaan zitten wachten tot iemand positief op je sollicitatie reageert. Daar heb je sowieso niet voor gestudeerd.

Inkijkexemplaar: Korte versie boek

 

“Waar heb ik nou eigenlijk voor gestudeerd?” is voor 15 euro te koop:

Ga naar Bol.com:

Schermafbeelding 2015-11-10 om 11.17.32

Of naar de webshop van BigBusinessPublishers:
Schermafbeelding 2015-11-17 om 10.28.08

 

 

Boek uit? Laat hieronder je review achter!

3 reacties op “Het boek

  1. brandstof voor (nieuwe) motivatie! Aanrader voor net student af-ers, maar ook hun fam/vrienden om te lezen over hun struggles!

  2. Wat een inspirerend boek! Superleuk om te lezen over de verschillende paden die leeftijdsgenoten bewandelen en de strijd die zij hierin af en toe ondervinden. Maar vooral een mooie en herkenbare moraal: uiteindelijk kom je toch wel op de goede plek terecht.

  3. Hee Nina, gefeliciteerd met je boek! Ik denk dat veel afgestudeerden hier inspiratie uit kunnen halen en wellicht ook nieuwe ideeën voor hun verdere carrière opdoen. Ik ben zelf net afgestudeerd en ik heb mij de afgelopen maanden verdiept in alle mogelijkheden na het afstuderen. Deze heb ik gebundeld op de website: http://afgestudeerdendan.nl. Wellicht ook leuk voor jou en je lezers! Liefs, Anouk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *